Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

De l'opéra à la musique moderne (γράφει η Έλσα Τσέτσα)

Από την όπερα στην μοντέρνα μουσική.Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών της όπερας αποδίδονται με τη μορφή τραγουδιού ενώ η θεατρική παράσταση εκτυλίσσεται παρουσία ενός μουσικού συνόλου. Ως είδος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσικά επιτεύγματα του Δυτικού πολιτισμού και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη.
Με την Ιταλική όπερα, αναπτύχθηκε μια ξεχωριστή παράδοση Γαλλικής όπερας, με έργα γραμμένα στη γαλλική γλώσσα, της οποίας ιδρυτής θεωρείται ο Ζαν Μπατίστ Λυλί . Η γέννηση της γαλλικής όπερας χρονολογείται επισήμως στα 1669 με την ταυτόχρονη επανασύσταση της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής από τον Lully.

 
 
image
 
 
 
 
 
Προεπισκόπηση από Yahoo
 
 
Από την όπερα λοιπόν περνάμε στην μοντέρνα μουσική, η οποία ήρθε για πρώτη φορα τον 20 αιώνα απο τον Τσετ Μπέιρ.Ωστόσο η μοντέρνα μουσική έχει πολλά στάδια όπως για παράδειγμα είναι η τζαζ μουσική η κλασσική η ποπ και η ροκ.Eπιπλέον,η Γαλλία είναι έχει θεωρηθεί από καιρό κέντρο για την ευρωπαϊκή τέχνη και μουσική. Η χώρα καυχάται μια ευρεία ποικιλία της γηγενούς λαϊκής μουσικής, τις μορφές που παίζονται όπως και από τους μετανάστες από την Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία. Στον τομέα της κλασσικής μουσικής, Η Γαλλία έχει παραγάγει διάφορους θρυλικούς συνθέτες, ενώ η σύγχρονη λαϊκή μουσική έχει δει την άνοδο του δημοφιλούς γαλλικού βράχου, λυκίσκος ισχίων, techno/φόβος, και λαϊκοί εκτελεστές

 
 
image
 
 
 
 
 
Προεπισκόπηση από Yahoo
 
 
 
 
image
 
 
 
 
 
Προεπισκόπηση από Yahoo
 
 
Έλσα Τσέτσα Γ2