Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΡΑΦΟΥΝ (ΝΙΚΟΣ ΤΕΛΛΙΟΣ ,ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΥΣΑΚΗΣ)

Αποτέλεσμα εικόνας για eirhnh
        Πόλεμος είναι η ένοπλη σύρραξη μεταξύ δύο ή περισσοτέρων κρατών, ή μεταξύ στρατευμάτων του ίδιου κράτους (εμφύλιος πόλεμος) αλλά και γενικότερα ο οποιοσδήποτε γενικευμένος προληπτικός αγώνας, π.χ. κατά επιδημιών, ναρκωτικών, πυρηνικών όπλων κ.τ.λ.
        Μετά από κάθε πόλεμο και αφού σιγήσουν τα όπλα και αρχίζει    η επανόρθωση ακολουθεί απολογισμός των συνεπειών του πολέμου. Μαθαίνουμε τότε για τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, νεκρούς και τραυματίες και καταστροφές σε υλικοτεχνικές υποδομές. Βγαίνουν μετά οι διάφοροι ειδικοί για να μας πληροφορήσουν πόσο θα κοστίσουν οι επανορθώσεις, πόσο χρόνος θα απαιτηθεί και τι νέες οικονομικές θυσίες πρέπει να υποβληθεί ο λαός για να πάρει μπροστά πάλι η οικονομία. Δεν ακούμε ποτέ από επίσημα χείλη τις συνέπειες του πολέμου στην ατομική   και    συλλογική   ψυχολογία.                                                                                             
          Η ζώη χωρίς τον πόλεμο θα ηταν μια ειρηνική ζωη.Δηλαδή μια ζωή  οι σχέσεις  των  ανθρώπων   λειτουργούν   αρμονικά  και   χωρίς   βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται η διατήρησή της με τη δημιουργία εθίμων που ρυθμίζουν τις αναδυόμενες διαφορές και μέσω της σύναψης συμφωνιών μεταξύ δυο γειτονικών φυλών. 
         Συγκαιφαλαιώνοντας  θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι η ειρήνη  οφείλει  να  γίνει  στόχος  ολων   μας.   Απαίτητε   λοιπόν  συνειδητοποίηση της σημερινής κατάστασης και στην συνέχεια γρήγορες πωτοβουλίες.Ο κόσμος είναι καλός μπορούμε όμως να τον κάνουμε καλύτερο αρκεί να το θέλουμε          

  
          (ΝΙΚΟΣ ΤΕΛΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΥΣΑΚΗΣ)