Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γιώργος Πολίτης (γράφει η Ευτυχία Ξυγιντζή)

"Ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα έργα μου. Ιδιαίτερα με γοητεύει ο τρόπος με τον οποίο αφήνει το σημάδι του τόσο στη φύση, όσο και σε διάφορα αντικείμενα…Αντικείμενα ως επί το πλείστον αδιάφορα, συνηθισμένα, κοινά και υποτιμημένα από τους πολλούς αποτελούν πηγή έμπνευσης, προκαλώντας έτσι το συναίσθημα, καθώς αποπνέουν ηρεμία και μελαγχολία ταυτόχρονα μέσα στην ατμοσφαιρική ερημία τους!" Γιώργος Πολίτης
Ο Γιώργος Πολίτης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ).Είναι μέλος των ενώσεων: Royal Institute of Painters in Watercolours (Αγγλία), American Watercolor Society (ΗΠΑ), Institut des Arts Figuratifs (Καναδάς), National Acrylic Painters Association (Αγγλία), Hilliard Society (Αγγλία) και Arizona Watercolor Association (ΗΠΑ).
Εργάζεται με διάφορα μέσα,αλλα  προτιμά την υδατογραφία και τα ακρυλικά, καθώς επιδιώκει μέσα από τη διαφάνεια των μέσων αυτών να απεικονίσει το μεσογειακό φως...


Ο Γ. Πολίτης έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Λονδίνο, με σημαντικότερες τις: «Αγιορείτικα ΙΙΙ» (Θεσσαλονίκη 97), «Images from Mt. Athos» (Λονδίνο 2001) αναδρομική έκθεση στο Hellenic Centre (Λονδίνο 2002) και έκθεση στο Γενή Τζαμί(Θεσσαλονίκη).
Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία) και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.Επίσης έχουν δημοσιευτεί άρθρα και εργασίες του σε διάφορα περιοδικά τέχνης, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Βραβεία

1999 ASMA, Australia, “Commended Award in Watercolor”
2000 NMMAS, New Mexico, USA, “Lewis Award”
2000 ASMA, Australia, “Best Watercolor”
2000 CPA, Pensylvannia, “Architectural Painting Award”
2001 AWA, Spring Members, “President’s Award”
2001 ASMA, Australia, “Best Mixed Media”
2001 AWA, Fall Members, “Da Vinci Merch. Award”
2002 CYC, Spring Aquafolio, “Commended Award”
2008 AWA, Fall Members, “Award of Excellence”
2009 North East WS, International Exhibition, “American Frames Award”

Ευτυχία Ξυγιντζή