Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΠΟΛΕΜΟΣ(γράφει ο Σπανός Σωκράτης)


   Ποιος ξέρει άραγε πώς να ζουν στη μέση της ερήμου, ανάμεσα στην άμμο και στον άνεμο, σαράντα πέντε μητέρες και σαράντα εννέα παιδιά! Και οι άντρες; Όχι, δεν υπάρχουν άντρες, πέθαναν όλοι στους πολέμους, έμειναν μόνον αυτές, γυναίκες και παιδιά. Και ανάμεσά τους ο Πάο, ένα εξαιρετικό παιδί, που έπεσε από τον ουρανό, που έγινε βασιλιάς κατά λάθος, αλλά πιο σοφός από τους αληθινούς βασιλιάδες. Και χάρη στις ιδέες του Πάο, απλές όπως είναι οι ιδέες ενός παιδιού, οι γυναίκες και τα παιδιά τους κατάφεραν να κάνουν εκείνο που οι άντρες δεν ξέρουν να κάνουν: να ξεχάσουν τον πόλεμο και να φτιάξουν έναν μέλλον γεμάτο ειρήνη.


Μια τρυφερή αντιπολεμική ιστορία που πρέπει να διαβάσουν όλοι: βασιλιάδες και υπήκοοι, τρανοί και ταπεινοί, μικροί και μεγάλοι...

  Μια ιστορία που πέρνα πολλά και μηνύματα, με μεγάλο νόημα και πολλές αλήθειες. Μιλά για δύο μεγάλες αρετές: την ειρήνη και την ελευθερία. Μπορεί βέβαια, να περάσουν έμμεσα κι άλλα νοήματα για άλλες και διάφορες αρετές.
  Έχει διδακτική διάθεση, είναι ευανάγνωστο και αν το διαβάσει κανείς, θα καταλάβει πολλά, θα αλλάξει ο χαρακτήρας του, και γενικά, όλη η καθημερινότητά του θα υποστεί μεγάλες αλλαγές (προς το καλύτερο φυσικά).
  

                                                                                                                Σπανός Σωκράτης