Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ



Το Γυμνάσιο Δεσκάτης για το σχολικό έτος 2012-13 στηρίζει και υλοποιεί μια σειρά προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας και συγκεκριμένα υλοποιούνται:


Με την υλοποίηση των προγραμμάτων δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να ξεφύγουν από το καθημερινό «μάθημα» και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Επίσης να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα, να αναδείξουν και να προωθήσουν τον αθλητισμό και πολιτισμό και να ενημερωθούν σε θέματα υγείας και ψυχικής υγείας.
Με την ευκαιρία της ηλεκτρονικής έκδοσης της σχολικής εφημερίδας «Νεανικοί Παλμοί» συγχαίρω όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα και όλους τους συναδέλφους που ανέλαβαν την υλοποίηση των προγραμμάτων και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα προγράμματα και το σχολείο θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης.
Η σχολική εφημερίδα θα είναι το εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης και με τους έξω. Ανακοινώσεις, επιτυχίες, δραστηριότητες, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, άρθρα των μαθητών θα γίνονται γνωστά σε όλους.
Τέλος, το σχολείο, ειδικά το γυμνάσιο, δεν πρέπει να είναι μόνο «σχολικό μάθημα». Ο μαθητής πρέπει να ξεφεύγει από αυτό και να ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια της ομαδοποίησης, της συλλογικότητας, της άμιλλας και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.


Ο Διευθυντής
Καψάλης Ι. Τηλέμαχος