Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση για τα υπό εξέλιξη έργα στον Δήμο Δεσκάτης


 
Ο Δήμος Δεσκάτης ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη 3 σημαντικών έργων τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της άρδευσης καλλιεργειών.

ΕΡΓΟ: «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Άνοιξης και Τ.Κ. Παλιουριάς» προϋπολογισμού 30.000,00 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης σε αντικατάσταση τμήματος του παλαιού αγωγού στον οικισμό της Άνοιξης, δυτικά του οικισμού και σε μήκος 500 μ περίπου, δεδομένου ότι οι συνεχείς βλάβες (σπασίματα αγωγού) είχαν ως αποτέλεσμα ο οικισμός να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό.

Επίσης θα κατασκευαστούν φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού.
Η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί και θα Δημοπρατηθεί.


ΕΡΓΟ: «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στον Οικισμό Αγίου Γεωργίου» προϋπολογισμού 12.629,77 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού που δημιουργείται από συνεχείς βλάβες (σπασίματα αγωγού) με αποτέλεσμα ο οικισμός να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό. Επίσης θα κατασκευαστούν σκεπές στις δύο δεξαμενές για την προστασία του σκυροδέματος λόγω διάβρωσης.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί, υπογράφηκε συμφωνητικό με τον ανάδοχο και εντός των ημερών ξεκινά η υλοποίηση του.


ΕΡΓΟ: «Υπερύψωση φράγματος Μπάρας Δήμου Δεσκάτης» προϋπολογισμού 48.655,84 €.

Το έργο αφορά στην υπερύψωση και την ενίσχυση του σώματος του υπάρχοντος χωμάτινου φράγματος στη θέση «Μπάρα» και την κατασκευή υπερχειλιστή.
Με την υπερύψωση του φράγματος θα αποθηκεύονται επιπλέον 70.000 m3, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής και την υδροδότηση των στάβλων της περιοχής «Μέλοβο».
Το έργο έχει δημοπρατηθεί, υπογράφηκε συμφωνητικό με τον ανάδοχο και εντός των ημερών ξεκινά η υλοποίηση του.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ