Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

To μικρό Παρίσι των Αθηνών (γράφουν οι Τέλλιος Νίκος - Χρυσάκης Οδυσσέας)

Ενα μικρό Παρίσι στην Αθήνα
 Ένα φεστιβάλ µε επίκεντρο το θέατρο στο κέντρο της Αθήνας όπου οι περισσότεροι δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα.
To πρώτο µικρό Παρίσι αφιερώνεται στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, street events και άλλα παραστατικά δρώµενα, εικαστικές εκθέσεις και εκθέσεις φωτογραφίας καθώς και µια σειρά από διαλέξεις µε θέµα τον Albert Camus, τον ιµπρεσιονισµό και τις πολιτιστικές συγγένειες ‘’Αθηνών και Παρισίων’’.


Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο εντοπίζει το μικρό Παρίσι στην περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Οµονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης. Εκεί συναντάει κανείς τις οδούς Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου κ.α. Εκεί συναντώνται, εδώ και χρόνια, ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.
Μάλιστα, στόχος των διοργανωτών είναι μετά τη λήξη του φεστιβάλ, η περιοχή αυτή της Αθήνας να γίνει επίκεντρο διήμερων εκδηλώσεων σε μηνιαία βάση, με τις επόμενες δράσεις το Δεκέμβριο να έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα είναι αφιερωμένες στον Καβάφη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στα δρώμενα του φεστιβάλ (είσοδο έχουν μόνο συγκεκριμένες παραστάσεις/συναυλίες).

(Τελλιος Νικος-Χρυσακης Οδυσσεας)