Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ένταξη του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» προϋπολογισμού 170.000,00 € στο Ε.Σ.Π.Α.

Ο Δήμος Δεσκάτης ανακοινώνει την ένταξη του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» προϋπολογισμού 170.000,00 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με χρηματοδότηση 70% από Εθνικούς Πόρους και 30% ίδια Συμμετοχή.

Η πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση 2 σχολικών κτιρίων του Δήμου Δεσκάτης και πιο συγκεκριμένα το ΕΠΑΛ Δεσκάτης και το 2ο Νηπιαγωγείο Δεσκάτης τα οποία ήταν τα μοναδικά που είχαν οικοδομική άδεια και τηρούσαν τους κανόνες επιλεξιμότητας.


Οι εργασίες αφορούν την τοποθέτηση θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά φωτιστικά, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου και τοποθέτησης θερμομόνωσης εξωτερικά στο δώμα των κτιρίων.

Με τις παρεμβάσεις, θα επιτευχθεί βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αναβάθμιση του κτιρίου στην ενεργειακή κατηγορία Γ.

Η παλαιότητα των σχολικών κτιρίων, η έλλειψη μόνωσης, η ύπαρξη κουφωμάτων με μονά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή και η ύπαρξη συμβατικών ενεργοβόρων λαμπτήρων συμβάλουν στη σπατάλη ενέργειας.

Με την υλοποίηση της πράξης θα διασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και θα γίνει περιορισμός της σπατάλης σε ενέργεια και σε χρηματικά ποσά.

Επιπλέον ενθαρρύνεται η βιώσιμη χρησιμοποίηση των πόρων και ενισχύεται η προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ