Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Υποβολή πρότασης του Δήμου Δεσκάτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» προϋπολογισμού 172.200,00 €.


Ο Δήμος Δεσκάτης προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης πράξης με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού προϋπολογισμού 172.200,00 €.


Η πρόταση που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με το πολιτιστικό απόθεμα της Μουσικής Σχολής Δεσκάτης και εναρμονισμένα με τη μοναδικότητα των μεθόδων ολιστικής προσέγγισης που ακολουθείται από τη Μουσική Σχολή στην παρεχόμενη μουσική παιδεία συνοδεία κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων και συχνά πρωτότυπων υλικών παραγωγής ήχου (απορρίμματα).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα δημιουργηθούν είναι:
•          «Χαμένες Νότες και Ακούσματα: Ο Ταμπουράς»,
•          «Μουσικά Μονοπάτια του Δήμου Δεσκάτης που οδηγούν στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα»,
•          «Παίζοντας με τις νότες και τα χρώματα»,
•          «Ανακαλύπτω τους ήχους της φύσης που κρύβονται μέσα στα απορρίμματα»

Η προτεινόμενη πράξη θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Πλήρεις φακέλους των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, κεντρικό διαδικτυακό κόμβο για την υποστήριξη και προβολή του έργου, διαδραστική πλατφόρμα υποστήριξης της διαδικτυακής κοινότητας μάθησης και πρακτικής, διαδραστικό πολυμεσικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή μαθησιακών αντικειμένων, έντυπο εκπαιδευτικό υλικό για την υποβοήθηση της υλοποίησης βιωματικών δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικά παιχνίδια, προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, ενέργειες διάχυσης της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων της πράξης και εξωτερική αξιολόγηση του έργου.