Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ένταξη του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ (LED)» προϋπολογισμού 136.900,00 € στο Πράσινο Ταμείο




Ο Δήμος Δεσκάτης ανακοινώνει την ένταξη του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ (LED)» προϋπολογισμού 136.900,00 €, στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με χρηματοδότηση 100% από το Πράσινο Ταμείο.

Η πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος αφορούσε την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED (LightEmittingDiode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού στον Δήμο Δεσκάτης, με στόχο την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%.

Η προμήθεια και εγκατάσταση των λαμπτήρων LED συνεπάγεται για το Δήμο εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής, καθώς τα LED (LightEmittingDiode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός), λόγω της κατάστασης λειτουργίας τους, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.


Πλεονεκτήματα :
Τα φωτιστικά τύπου LED σεβόμενα το περιβάλλον, παρέχουν καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμό. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λύσεις φωτισμού, επιτυγχάνοντας έτσι τη δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα. Αποτελούν την καλύτερη λύση φωτισμού, στα πλαίσια ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας.

Οφέλη :
Τα οφέλη που υπάρχουν με την χρήση των λαμπτήρων LED είναι πολλαπλά:
• Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.
• Μηδενισμός της ακτινοβολίας, μείωση της θερμότητας.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή.
• Εξοικονόμηση χώρου και καλαισθησία.
• Ασφαλής, αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς ο Δήμος Δεσκάτης εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση λαμπτήρων τύπου LED. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η επιχειρησιακή επάρκεια και ετοιμότητα του Δήμου μας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και των δημοτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ