Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΜΑΣ (γράφουν οι: Ευτυχία Ξυγιντζή &Ιωάννα Λάμαρη)



Η Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων. Οι ακτές της Κεφαλλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια, κάστρα και μοναστήρια, καθώς και οι αμέτρητες διαδρομές με θέα τη θάλασσα που κόβει την ανάσα. Μεγάλο νησί η Κεφαλλονιά για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν.
Αν και λίγο ακριβή η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός όλης της οικογένειας.

Είναι ένα καταπράσινο νησί με τίρκουαζ νερά και πολύ όμορφες παραλίες. Το ταξίδι στη Κεφαλλονιά ξεκινάει όπως είπαμε με το φυσικό περιβάλλον. Πρώτα απ΄ όλα με τις παραλίες της Κεφαλλονιάς που είναι από μόνες τους μοναδικά αξιοθέατα. Το έντονο ανάγλυφο του νησιού έχει δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές παραλίες. Η παραλία Μύρτος στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Στη δυτική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στην Παλική μπορεί κανείς να επισκεφτεί τις παραλίες των Πετανών και της Πλατιάς Άμμου.
Στη Κεφαλλονιά το μόνο βέβαιο για τον επισκέπτη είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξει. Εκτός από ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον για καλοκαιρινές διακοπές, στη Κεφαλλονιά θα βρείτε αξιοθέατα τα οποία θα ικανοποιήσουν κάθε ταξιδιωτική διάθεση και θα σας μαγέψουν. Στο νησί υπάρχουν δύο μεγάλα μοναστήρια. Το πιο γνωστό είναι του προστάτη της νήσου Αγ. Γεράσιμου που προσελκύει επισκέπτες από όλο το κόσμο. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εκεί την μια από τις δύο φορές που γιορτάζεται ο Άγιος. Η εμπειρία είναι μοναδική. Όμως και τα υπόλοιπα μοναστήρια της Κεφαλονιάς αξίζουν την επίσκεψη σας, όπως και το μουσείο στη Μονή του Άγιου Ανδρέα, τα οποία αποτελούν θέρετρο για τους λάτρες της θρησκείας.
Οι υψηλές κορυφογραμμές που διατρέχουν το νησί σε συνεχείς εκτάσεις, αποτελούν το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια η Κεφαλλονιά έχει γνωρίσει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για τη δημιουργία αιολικών πάρκων. Αυτή τη στιγμή ήδη λειτουργεί το αιολικό πάρκο στη θέση «Μανολάτη-Ξερολίμπα» του Δήμου Αργοστολίου, το Αιολικό Πάρκο "Ημεροβίγλι" και το Αιολικό Πάρκο "Αγία Δυνατή" τα οποία τροφοδοτούν το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ευτυχία Ξυγιντζή
Ιωάννα Λάμαρη