Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πάμπλο Πινέδα (γράφουν οι:Σπανού Αθανασία & Τσιώρα Φιλιώ)

Η βιογραφία του Πάμπλο Πινέδα είναι πλούσια και πολύ ενδιαφέρουσα καθώς παρουσιάζεται η πορεία της ζωής του και η δύσκολη σταδιοδρομία του, παρ΄ όλα αυτά όμως τα κατάφερε διότι είναι ένας άνθρωπος πολύ δυνατός αφού με την ιδιαιτερότητα του και το πείσμα του έδειξε, πως δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα σ αυτόν και στους άλλους ανθρώπους αφού πραγματοποίησε τα όνειρα του και επίσης σε λίγο καιρό θα διδάξει σε σχολείο! Ισπανός Πάμπλο Πινέδα ο οποίος είναι 34 χρονών και επίσης ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου, που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο στην Ισπανία όμως είναι μικρό το ποσοστό που βρίσκει την ψυχική δύναμη να το φέρει σε πέρας. Επιπλέον ο Πάμπλο Πινέδα τελείωσε τις σπουδές του παιδαγωγού και αυτό το Μάρτη έκανε την πρακτική εξάσκηση στην Κόρδοβα. Ο Πινέδα αυτήν την εποχή...
προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και του μένουν μόνο τέσσερις εξετάσεις για να τελειώσει τις σπουδές του στην ψυχολογία και παιδαγωγικά. 
Ακόμη ένας σταθμός που στιγμάτισε και πρόβαλε τη ζωή του είναι σε ένα φεστιβάλ ,στο οποίο είναι πρωταγωνιστής κινηματογράφου της Μάλαγκα στα τέλη Απρίλη προβλήθηκε η ταινία «Και εγώ επίσης» που μιλάει σχετικά με την πορεία της ζωή του Πινέδα. Συμπερασματικά ο Πινέδα είναι ένας άνθρωπος παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους γιατί κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και πάλεψε για τη ζωή έχοντας όμως συμμάχους τους γονείς του, τον δάσκαλό του και τους φίλους του που τον στήριξαν και του έδιναν κουράγιο όλα αυτά τα χρόνια .Εν κατακλείδι θα συμπληρώναμε ότι όλοι μας με την πίστη στο εαυτό μας μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να προσπαθούμε και να μην τα παρατάμε.
Οι μαθήτριες της Γ’ γυμνασίου
Σπανού Αθανασία
Τσιώρα Φιλιώ