Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ στα 460 γυμνάσια που θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται σε Αττική και σε Κεντρική Μακεδονία.Στη Δυτική Μακεδονία 12 σχολεία.


Σε πολλά σχολεία της χώρας θα δημιουργηθούν Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) όπου οι μαθητές μετά τη λήξη των μαθημάτων τους θα παρακολουθούν μαθήματα. Για το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα προσληφθούν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί από τους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας.
Οι νεανικοί Παλμοί παρουσιάζουν κατ΄ αποκλειστικότητα όλα τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να τα γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί προτού προχωρήσουν στη δήλωση τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος όπου δινόταν το δικαίωμα να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ένα μόνο ΣΚΕΔ σε μια διεύθυνση εκπαίδευσης φέτος δίνεται το δικαίωμα να δηλωθούν ΣΚΕΔ σε δυο διευθύνσεις της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης όπως άλλωστε έχει δημοσιεύσει το news. Εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής όπου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και τις 7 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Όσον αφορά τα Σχολικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική αυτά ανέρχονται σε 133 ενώ σε μια άλλη μεγάλη περιφέρεια αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν 76 ΣΚΕΔ. Όσον αφορά τις άλλες περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα λειτουργήσουν 24 Σχολικά Κέντρα, στη Δυτική Μακεδονία ο αριθμός τους ανέρχεται σε 12. Στη Θεσσαλία  φθάνουν τα 49 ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με τα περισσότερα ΣΚΕΔ καθώς ανέρχονται σε 24 όσα σχεδόν και σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (23). Στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν μόλις 15 ΣΚΕΔ στη Στερεά Ελλάδα 30, στη Πελοπόννησο 26. Στην Κρήτη ανέρχονται σε 28, στο Βόρειο Αιγαίο σε 15, στο Νότιο 20 και τέλος στα Ιόνια Νησιά ο αριθμός τους είναι 9. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανέρχεται σε 460.
Περιφέρεια
Αριθμός ΣΚΕΔ
1.    Αττικής
133
2.    Κεντρική Μακεδονία
76
3.    Θεσσαλία
49
4.    Στερεά Ελλάδα
30
5.    Κρήτη
28
6.    Πελοπόννησο
26
7.    Ανατ.Μακεδονία-Θράκη
24
8.    Δυτική Ελλάδα
23
9.    Νότιο Αιγαίο
20
10.  Βόρειο Αιγαίο
15
11.  Ήπειρο
15
12.  Δυτική Μακεδονία
12
13.  Ιόνια νησιά
9

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών
ΣΧΟΛΕΙΟ

1. 1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Η Συντακτική ομάδα