Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η μαθηματική ανακάλυψη του αιώνα (ή ο Δημοσιογραφούλης … διαπρέπει στα μαθηματικά).


Παιδιά… μπορείτε να κρυφτείτε. Θα προβώ σε μαθηματικές ανακαλύψεις.

Λοιπόν, συνειδητοποίησα πρόσφατα ότι τα κλάσματα δεν πάνε καλά. Ενδεχομένως να φταίει το γεγονός ότι είναι κάτι που είναι μοιρασμένο. Ό,τι και να πεις ένα κόμπλεξ το αποκτάς όταν δεν είσαι σωστός. Επιπλέον, είναι και το όνομα. Άκου, κλάσματα.

(δείτε το βίντεο στο κυρίως άρθρο)

Τα κλάσματα λειτουργούν ανάποδα. Όταν πολλαπλασιάζονται λιγοστεύουν και όταν διαιρούνται αυξάνονται! Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αφού το λέει η λέξη: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ. Κανονικά πρέπει να γίνονται πολλά. Αλλά δεν γίνονται. Γίνονται λιγότερα.

Και αντίθετα όταν διαιρούνται, αντί να γίνονται λιγότερα αυξάνονται!

Παράδειγμα:

¼ επί ¼ = 1/16

¼ διά ¼ = 1

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μπορώ να σας πω ότι μου πήρε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με κάτι μαθηματικά μυαλά που παιδεύονται χρόοοοοοοοοοοοοονια να ανακαλύψουν κάτι, απομυθοποίησα και διέλυσα την αλήθεια των μαθηματικών ότι είναι εύκολα επειδή είναι λογικά.

Λογικά δεν είναι. Είπαμε πολλαπλασιασμός σημαίνει περισσότερα και διαίρεση λιγότερα. Όχι το αντίθετο.

Περιμένω τώρα να αρχίσουν να πέφτουν τα βραβεία. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα παραμείνω ο απλός Δημοσιογραφούλης, όπως με ξέρετε. Ούτε ο νους μου θα πάρει αέρα, ούτε τίποτε.

Κατά τα άλλα έρχεται Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν δείτε το Mamma Mia (βίντεο). 


Και υπόσχομαι σύντομα να δούμε το musical στο Λονδίνο. Ίσως μετά από καμιά βράβευση μετά τη μαθηματική μου ανακάλυψη!!!!...

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΛΗΣ