Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

EUROVISION 2013: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ σχολιάζουν οι Γκουμότσιου Αγορίτσα, Καλύβα Κατερίνα,Νασιοπούλου Σωτηρία, Οικονόμου Ειρήνη





 Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός τηςEurovision που ανέδειξε νικητές τους Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι ‘’Alcohol is free’’. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος η Θωμαή Απέργη με το τραγούδι ‘’One last kiss’’,
η Αγγελική Ηλιάδη με το τραγούδι ‘’Χίλιες και μία νύχτες’’, οι Alex Leon και Giorgina με το τραγούδι ‘’Angel’’ και οι Koza Mostra και Αγάθωνας Ιακωβίδης με το ‘’Alcohol is free’’.
 Το τραγούδι ‘’Alcohol is free’’ αναδείχτηκε πρώτο παίρνοντας το 48% των ψήφων του κοινού. Το τραγούδι ξεκίνησε με το ελληνικό παραδοσιακό μπαγλαμαδάκι του Αγάθωνα και στη συνέχεια οι Koza Mostra το μετέτρεψαν σε πιο σύγχρονο. Στο τραγούδι υπάρχουν πολλά ελληνικά στοιχεία όπως το μπαγλαμαδάκι, το παχύ μουστάκι του Αγάθωνα, εμφάνιση κλασσικού έλληνα και ο ελληνικός στίχος που όμως διχάζει τις απόψεις του κοινού. Βέβαια, οι σχεδόν σκωτσέζικες φούστες δε θυμίζουν καθόλου Ελλάδα. Γενικά, η εμφάνιση τους ήταν καλή αλλά δεν ξέρουμε πώς θα την εκλάβουν οι ευρωπαίοι.


 Η Θωμαή Απέργη με το τραγούδι ‘’One last kiss’’ ήρθε δεύτερη παίρνοντας το 20% των ψήφων. Βέβαια, δεν υποστήριξε το τραγούδι με χορευτικές κινήσεις αλλά έδωσε μεγάλη βάση στην εκπληκτική φωνή της. Ίσως γι’ αυτό ήρθε στη δεύτερη θέση και όχι στην πρώτη. Επίσης ούτε το τραγούδι ούτε η εμφάνισή της δεν είχαν ελληνικά στοιχεία αλλά μπορεί να γινόταν πιο αποδεκτό από τους ξένους.

Οι Alex Leon και Giorgina με το τραγούδι ‘’Angel’’ πήραν την τρίτη θέση με ποσοστό 18%. Αν και η Giorgina είχε λαρυγγίτιδα τη μέρα του τελικού, κατάφερε να ερμηνεύσει το τραγούδι αρκετά καλά. Ούτε αυτό το τραγούδι δεν είχε ελληνικά στοιχεία. Δεν είδαμε πολύ την  εμφάνιση του Alex Leon, αφού ήταν συνέχεια πίσω από έναν πάγκο και έπαιζε synthesizer. Κατά τ’ άλλα ήταν κάτι διαφορετικό και θα μπορούσε να πάει καλά στηνEurovision.

Τέλος, η Αγγελική Ηλιάδη πήρε 14% και ήρθε τέταρτη. Η εμφάνισή της δεν ήταν και πολύ ταιριαστή για Eurovision γιατί το είδος μουσικής που τραγουδάει δεν αντιστοιχεί στο είδος μουσικής που θα θέλαμε να δούμε στην Eurovision παρόλο που οι στίχοι ήταν ελληνικοί. Βέβαια, η μουσική θύμιζε ανατολή.


Καλή επιτυχία στους Koza Mostra και Αγάθωνα Ιακωβίδη και ευχόμαστε να πάρουν μια καλή, και γιατί όχι, την πρώτη θέση!



Γκουμότσιου Αγορίτσα
Καλύβα Κατερίνα
Νασιοπούλου Σωτηρία
Οικονόμου Ειρήνη