Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ




                                                                                          
 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ

            Η οικονομική κρίση είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει την σημερινή ελληνική κοινωνία. Αλλά τι είναι η οικονομική κρίση; Ποιος φταίει; Τι θα πρέπει να κάνουν οι νέοι
για να την αντιμετωπίσουν; Κατά την γνώμη μου οικονομική κρίση ονομάζεται η έλλειψη ρευστού χρήματος από την αγορά.  Χωρίς χρήμα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει χρήμα. Αλλά πού πήγε όλο το χρήμα; Φυσικά στους πλουσίους και αποκεί στις ελβετικές τράπεζες. Έτσι ενώ μερικοί πλουτίζουν αλόγιστα, τις περισσότερες φορές με παράνομους τρόπους, κάποιοι άλλοι δεν έχουν καν τα βασικά είδη που χρειάζονται για να συντηρηθούν. Όμως, ποιος φταίει για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας; ΕΜΕΙΣ. Εμείς ψηφίσαμε αυτούς που μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση.
            Βέβαια το λάθος δεν είναι εξ’ ολοκλήρου δικό μας. Και οι πολιτικοί φταίνε  που δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα οικονομικά της χώρας.  Και ποιο το αποτέλεσμα; Να μας έχουν ζαλίσει και φοβίσει με τις θεωρίες τους περί εξόδου από το ευρώ, έξοδο από την ευρωζώνη, ύφεση, λιτότητα, ανεργία, αποπληρωμή των δόσεων των δανείων, φορολογία, σκάνδαλα, μίζες και φοροδιαφυγή. Έτσι οι πολιτικοί επικαλούμενοι την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, για να μην κόψουν τα χιλιάρικα  που παίρνουν το μήνα, τα πανάκριβα δώρα που χρεώνονται στο κράτος και τα αφορολόγητα επιδόματα που παίρνουν για το καθετί, κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις ανθρώπων που ήδη παίρνουν πολύ λίγα χρήματα και επιπλέον βάζουν και άλλους φόρους και χαράτσια οδηγώντας κάποιους ανθρώπους στα άκρα. Από την άλλη πλευρά κάποιοι άνθρωποι που είναι φαινομενικά φτωχοί και γκρινιάζουν για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα τα βραδάκια το 'καίνε' στα κλαμπ και στα μπουζούκια και κάνουν αλόγιστες σπατάλες!
            Ωστόσο, η κρίση έχει και θετικές επιπτώσεις στην ζωή μας. Μας κάνει να ζούμε λιτά, χωρίς περιττές σπατάλες και χωρίς να ζητάμε υλικά αγαθά που δεν χρειαζόμαστε, διότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά ο καθένας μας είχε παράλογες απαιτήσεις και αγόραζε οτιδήποτε άχρηστο  (ρυπαίνοντας και το περιβάλλον) μόνο και μόνο για να δείξει ότι έχει λεφτά και μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με λίγα. Βέβαια οι πολιτικοί το έχουνε παρακάνει με τις περικοπές.       
            Παρόλα αυτά, οι νέοι θα πρέπει να δείξουν ψυχραιμία, αισιοδοξία και να μην το βάζουν κάτω παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι. Επίσης, θα τους κάνει καλό να ζουν λιτά. Θα πρέπει να αντιστέκονται στις δύσκολες συνθήκες για να καταφέρουν να προοδεύσουν, γιατί το μέλλον της χώρας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των νέων.    

 ΑΝΤΙΓΌΝΗ   ΖΓΟΥΡΟΥ