Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εκδρομή στην Αθήνα (γράφει η Έλσα Τσέτσα)

Με την βοήθεια του προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Φιλοξενία», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές απομακρυσμένων Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα,το Γυμνάσιο Δεσκάτης φιλοξενήθηκε στην Αθήνα για 4 ημέρες(15.01.15) στο πολυτελείς ξενοδοχείο Titania. 

 Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στην Αθήνα επισκεφτήκαμε το θέατρο Βadmiton για να παρακοκουθήσουμε το πρόγραμμα Dialogue in the dark. Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν η ζωή ενός ανθρώπου με μειωμένη ή καθόλου όραση σε περιβάλλοντα χωρίς κοινωνική ευαισθησία, όπως είναι η Αθήνα και η Ελλάδα γενικότερα. 
Για 65 λεπτά ζεις σε αυτό τον κόσμο. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τα άτομα του γκρουπ σου από τη φωνή τους, πλάθεις εικόνες για τον καθένα από αυτούς ξεχνώντας εντελώς την όψη του. Τον τυφλό ξεναγό δεν τον βλέπεις, παρά μόνο μετά την έξοδο.


Έπειτα πήγαμε μια βόλτα στον Πειραιά όπου εκεί μας φιλοξένησε η Ιωνείδιος Σχολή όπου κάναμε διάφορες δραστηριότητες μαζί  και μας ξενάγησε σε κάποια μέροι του Πειραιά οπως είναι το Δημοτικό θέατρο. 

Εφόσον επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα της χώρας μας φυσικό και επόμενο ήταν να επισκεφτούμε το μουσείο της Ακρόπολης αλλά και την Ακρόπολη...Η θέα τη; Ακρόπολης απο κοντά είναι άλλο πράγμα..!!
                          
Η τελευταία μας επίσκεψη ήταν στην Βουλή των Ελλήνων όπου, με την βοήθεια των ξενάγων μάθαμε και ενημερωθήκαμε για πολλά ζητήμα,παρουκολουθήσαμε απο κοντά και την αλλαγή φλουράς.
     

Ήταν η καλύτερη εκπαιδεύτικη εκδρομή που θα μπορούσαμε να είχαμε..!
Ευχαριστούμε τους ξεναγούς μας,αλλά και τους καθηγητές μας που ήταν δίπλα σε ότι χρειαζόμασταν..!!
Έλσα Τσέτσα Γ2