Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ολόκληρη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των Σχολείων της Δεσκάτης.

Ολόκληρη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των Σχολείων της Δεσκάτης.

  










Η e-εφημερίδα μας κάλυψε τηλεοπτικά την χθεσινή παρέλαση στην πόλη της Δεσκάτης το video της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε :

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ



Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ).
 ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.... ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!

Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Ένταξη του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» προϋπολογισμού 170.000,00 € στο Ε.Σ.Π.Α.

Ο Δήμος Δεσκάτης ανακοινώνει την ένταξη του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» προϋπολογισμού 170.000,00 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με χρηματοδότηση 70% από Εθνικούς Πόρους και 30% ίδια Συμμετοχή.

Η πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση 2 σχολικών κτιρίων του Δήμου Δεσκάτης και πιο συγκεκριμένα το ΕΠΑΛ Δεσκάτης και το 2ο Νηπιαγωγείο Δεσκάτης τα οποία ήταν τα μοναδικά που είχαν οικοδομική άδεια και τηρούσαν τους κανόνες επιλεξιμότητας.

Υποβολή πρότασης του Δήμου Δεσκάτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» προϋπολογισμού 172.200,00 €.


Ο Δήμος Δεσκάτης προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης πράξης με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού προϋπολογισμού 172.200,00 €.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ένταξη του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ (LED)» προϋπολογισμού 136.900,00 € στο Πράσινο Ταμείο




Ο Δήμος Δεσκάτης ανακοινώνει την ένταξη του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ (LED)» προϋπολογισμού 136.900,00 €, στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με χρηματοδότηση 100% από το Πράσινο Ταμείο.

Ενημέρωση για τα υπό εξέλιξη έργα στον Δήμο Δεσκάτης


 
Ο Δήμος Δεσκάτης ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη 3 σημαντικών έργων τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της άρδευσης καλλιεργειών.

ΕΡΓΟ: «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Άνοιξης και Τ.Κ. Παλιουριάς» προϋπολογισμού 30.000,00 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης σε αντικατάσταση τμήματος του παλαιού αγωγού στον οικισμό της Άνοιξης, δυτικά του οικισμού και σε μήκος 500 μ περίπου, δεδομένου ότι οι συνεχείς βλάβες (σπασίματα αγωγού) είχαν ως αποτέλεσμα ο οικισμός να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΙΝΙΑ: 28 Οκτωβρίου 1940

ΤΑΙΝΙΑ

Ο Ντούτσε αφηγείται πώς …κατέκτησε την Ελλάδα, του σκιτσογράφου Σταμάτη Πολενάκη.
Εξαιρετική ταινία μικρού μήκους (και η πρώτη κινούμενων σχεδίων που φτιάχτηκε στην Ελλάδα – τύπου «Μίκυ-Μάους» όπως γράφει ο σκηνοθέτης).
Μέσα σε 6,5 λεπτά ξετυλίγεται ο απόλυτος εξευτελισμός του Μουσολίνι και της φασιστικής εκστρατείας του εναντίον της χώρας μας.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κυκλοφόρησε ο νέος Αστερίξ!


Κυκλοφόρησε ο νέος Αστερίξ
Μετά από οκτάχρονη απουσία ο Γαλάτης πολεμιστής Αστερίξ, συντροφιά πάντα με τον καλύτερό του φίλο, τον Οβελίξ, το φόβητρο των αγριογούρουνων και των Ρωμαίων, επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια-αυτή τη φορά στη Σκωτία, για να βοηθήσει τους Πίκτες να εκδιώξουν τον κατακτητή.
Ο «Αστερίξ στους Πίκτες» είναι το 35ο άλμπουμ της σειράς με τις περιπέτειες του μυστακοφόρου Γαλάτη και το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς τη συνδρομή του σχεδιαστή του, του Αλμπέρ Ουντερζό.
Μετά από πολύμηνη αναμονή, κυκλοφόρησε σήμερα σε 15 χώρες και σε 23 γλώσσες, μεταξύ των οποίων στα σκωτσέζικα, στα γαλλικά και στα καταλανικά.
Συνολικά οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 352 εκατομμύρια τεύχη σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους.
Από τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ μέχρι το BBC, το νέο άλμπουμ χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Νέες ταινίες – παρουσίαση - κριτική ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2 & ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 (γράφουν οι: Σωτηρία Νασιοπούλου και Ειρήνη Οικονόμου)


 
ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2
Περίληψη

Η πολυαναμενόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων της Universal με την υπογραφή του Μίδα των animation -τεως
επικεφαλής της Fox Animation- Κρις Μελεντάντρι, επανέρχεται δριμύτερη και ξεκαρδιστικότερη και μάλιστα σε 3D!

Υπόθεση

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Νίκος Καζαντζάκης (γράφει η Λουκία Τζιώλα)


  Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1883, και εκεί, στην τουρκοκρατούμενη μικρή πόλη, μαθαίνει τα πρώτα του γράμματα. Η επανάσταση του 1897 τον αναγκάζει να φύγει, και για δύο χρόνια ν’ ακολουθήσει μαθήματα σ’ ένα σχολείο Φραγκισκανών μοναχών στη Νάξο. Το 1899 επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου τέλειωσε το γυμνάσιο. Από το 1902-1906 σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, και το 1907-1909 στο Παρίσι, όπου δέχτηκε επιδράσεις από τη διδασκαλία του Γάλλου φιλοσόφου Bergson.

ΤΑ GRAFFITI (γράφει ο Δημήτρης Κοτίτσας)



Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ, από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. Γι' αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η ιδανική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με ψηφοφορία ελλήνων συγγραφέων.


 Η ιδανική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με ψηφοφορία ελλήνων συγγραφέων
Τα 100 πιο δημοφιλή βιβλία, όπως τα ψήφισαν 60 έλληνες συγγραφείς μετά από έρευνα που έκανε το περιοδικό Ταχυδρόμος. Ο κάθε συγγραφέας πρότεινε 10 βιβλία με σειρά αξιολόγησης. Δείτε τα αποτελέσματα!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλοι Έλληνες Αθλητές: Νίκος Κακλαμανάκης (γράφει η Καίτη Παπακωνσταντίνου)


 
     Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι Έλληνας Αθλητής ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης.
     Γεννήθηκε στη Βάρκιζα στις 19 Αυγούστου 1968 και ξεκίνησε από  πολύ μικρός ιστιοπλοΐα, το 1981 βγήκε πρώτος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων σε ηλικία 13 ετών.
Το 1989 παίρνει το αργυρό  μετάλλιο  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φιλανδίας.
Το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας  κατακτά το  χρυσό μετάλλιο και παίρνει την προσωνυμία γιος του ανέμου.

Σαν σήμερα η απονομή Νόμπελ στον Ελύτη (γράφει ο Νίκος Τέλλιος) (γράφει ο Νίκος Τέλλιος)


 
Στις 18 Οκτωβρίου του 1979, η Σουηδική Ακαδημία ανήγγειλε την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη "για την ποίησή του, που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα τού σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία".

Ο "Ποιητής του Αιγαίου" παρευρέθη στην καθιερωμένη τελετή απονομής του βραβείου στις 10 Δεκεμβρίου του 1979 και παρέλαβε το βραβείο από τον βασιλιά Κάρολο Γουστάβο, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής γραμματείας.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; (Γράφει η Σταυρούλα Μάντζιαλη)



Με αφορμή κάποιων βιβλίων που όλοι ,λίγο πολύ έχουμε διαβάσει αποφάσισα να γράψω κάτι για εμάς τους βιβλιοφάγους!!!
          Οι περισσότεροι μαθητές , διαβάζουμε βιβλία λίγο πριν κοιμηθούμε. Γενικά οι Έλληνες έχουμε ένα θέμα με τα βιβλία. Καταρχήν, ο πρώτος που αποφάσισε να κάνει την προφορική παράδοση γραπτή, ήταν ο Όμηρος και φυσικά ήταν .Έλληνας.
Στην σημερινή όμως εποχή τελικά πόσο βιβλιοφάγοι είμαστε ;
          Πλέον ,η λέξη βιβλίο έχει διαφορετική σημασία. Δεν είναι εκείνο το "χοντρό'' αντικείμενο με την πολύ λιγοστή εικονογράφηση ,αλλά είναι και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο τα λεγόμενα e-book,όπου ο καθένας μας με ένα ''κλικ'' μπορεί να διαβάσει την αγαπημένη του ιστορία. Τελικά ο υπολογιστής μας κάνει περισσότερο βιβλιοφάγους;