Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ιπτάμενο μαγικό χαλί κατάφεραν να κατασκευάσουν Ελβετοί σχεδιαστές!


Ιπτάμενο μαγικό χαλί κατάφεραν να κατασκευάσουν Ελβετοί σχεδιαστές 
Όσοι έχετε δει τον Αλαντίν τις Ντίσνεϊ και ευχηθήκατε να είχατε το δικό σας μαγικό χαλί, τώρα μία Σουηδική εταιρεία, έρχεται να κάνει τα παιδικά σας όνειρα πραγματικότητα.

Το Ελβετικό Design Studio MiCasa Lab κατασκεύασε το πρώτο μαγικό χαλί που πετάει πραγματικά και μάλιστα είναι ικανό να σηκώσει σε ύψος 7 εκατοστών, ένα κατοικίδιο βάρους μέχρι 2,5 κιλών.

Πως θα ήταν το Wi-Fi αν μπορούσαμε να το δούμε; - Εντυπωσιακές απεικονίσεις δίνουν την απάντηση [εικόνες]


 
Μια ενδιαφέρουσα γραφική απεικόνιση έκανε ο Nickolay Lamm σε συνεργασία με την αστροβιολόγο M. Browning Vogel με σκοπό να ρίξει λίγο φως στο θέμα πως θα έμοιαζε το Wi-Fi αν μπορούσαμε να το δούμε.

Οι απεικονίσεις προσδιορίζουν το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα του σήματος του Wi-Fi το οποίο αποτυπώνει το κάθε κανάλι. Η έκταση κάθε Wi-Fi πεδίου, ανάλογα με το είδος του εξοπλισμού, μπορεί να φτάνει τα 20-30 μέτρα και τα πεδία είναι είτε σφαιρικά, είτε ελλειψοειδή.

Για ποιο λόγο βλέπουμε όνειρα...


Για ποιο λόγο βλέπουμε όνειρα

Τα όνειρα είναι εξαιρετικά αληθοφανή αν και συχνά παράλογα στη φύση τους. Ισως γι αυτό ξυπνάμε κάθιδροι τα βράδια όταν βλέπουμε κάποιον εφιάλτη. Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, τα όνειρα επί της ουσίας είναι σκέψεις. Γιατί, όμως, βλέπουμε όνειρα;

Τα βασικότερα συμπεράσματα της θεωρίας της ψυχολόγου Ντέιρντρε Μπάρετ για λογαριασμό του Χάρβαρντ είναι τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: Oμιλείται και γράφεται επί 4.000 χρόνια!


H Ελληνική Γλώσσα
"Η ελληνική και η κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την ελληνική". (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.

Η σοφία και μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας!


 
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και... στον ίδιο τόπο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ξεχάστε το συμβατικό ποδόσφαιρο – Ηρθε η ώρα για πραγματική διασκέδαση με εναλλακτικά είδη μπάλας [βίντεο]



 Ξεχάστε το συμβατικό ποδόσφαιρο – Ηρθε η ώρα για πραγματική διασκέδαση με εναλλακτικά είδη μπάλας [βίντεο]
Δεν χρειάζεται να είστε τεχνίτες, όπως ο Μέσι, ούτε δυνατοί όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν απαιτείται καν να έχετε τατουάζ! Αν είσαι άμπαλοι, αλλά έχετε διάθεση να παίξετε ποδόσφαιρο, να λερωθείτε, να διασκεδάσετε και να πονέσετε ξεχάστε το κανονικό συμβατικό ποδόσφαιρο. Σας έχουμε προτάσεις...

1. Swamp Football

Κοινώς ποδόσφαιρο βάλτου. Λασπόλουτρο. Μια βρώμικη ψυχοθεραπεία, η οποία πραγματοποιείται με κάθε επισημότητα. Υπάρχει και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χρειάζεστε και οδηγίες; Οχι. Μόνο λάσπες.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου και πως να προφυλαχθούμε από τα κουνούπια.


 ΚΕΕΛΠΝΟ: Πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου και πως να προφυλαχθούμε από τα κουνούπια [pdf]
Μετά το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου από τσίμπημα κουνουπιού στην Αττική, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εκδώσει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού, τα συμπτώματα της λοίμωξης, καθώς και τρόπους προστασίας από τα κουνούπια.

Πώς μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου:

Με μολυσμένα κουνούπια: Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού(συνήθως αφορά το κοινό κουνούπι).
Με μεταγγίσεις, μεταμοσχεύσεις: Σε πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων έχει αναφερθεί μετάδοση του ιού από μεταμόσχευση οργάνου, μετάγγιση αίματος και σπανιότατα από τη μητέρα στο έμβρυο...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ!



Η Συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας αλίευσε από το θεσσαλικό Ημερολόγιο του συμπατριώτη μας, συγγραφέα και ιστοριοδίφη κ. Κ. Σπανού, μια μελέτη του η οποία αφορά τα νεοελληνικά επώνυμα στη Δεσκάτη, την οποία σας την παρουσιάζουμε:

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο μαγικός κόσμος της τρισδιάστατης εκτύπωσης.


Ο μαγικός κόσμος της τρισδιάστατης εκτύπωσης 
Σε μια εποχή καλπάζουσας τεχνολογίας,δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάσει εάν σε 20 χρόνια από σήμερα πετάμε με αεροπλάνο που βγήκε από έναν 3D εκτυπωτή...

Ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας LTFN στο ΑΠΘ, στο περιθώριο του πολυγεγονότος Nanotexnology που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 13 Ιουλίου τόνισε ότι «Στην νανοτεχνολογία δεν υπάρχουν όρια, φραγμοί και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Coatema, Thomas Kolbusch, σημείωσε ότι "η ιδέα της 3D εκτύπωσης είναι να σου δώσει την ελευθερία της σχεδίασης. Μπορεί οποιοσδήποτε να σχεδιάσει τη δική του κούπα και να την εκτυπώσει στο χρώμα που επιθυμεί"...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ηλίαση: ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;


Η ηλίαση είναι μία παθολογική κατάσταση, η οποία προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Σε αντίθεση με τα ηλιακά εγκαύματα, που συμβαίνουν από την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), η ηλίαση είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων χρονικά κυμάτων του ήλιου που παράγουν θερμότητα, δηλαδή της θερμικής ακτινοβολίας.

Στην περίπτωση της ηλίασης, ο οργανισμός αδυνατεί να ρυθμίσει τη θερμότητά του, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να προκαλείται υψηλή θερμοκρασία σώματος και πυρετός...

Το αγόρι που έκρυβε μέσα του έναν μικρό Αϊνστάιν! (ένα πολύ καλό βιβλίο για διάβασμα στις καλοκαιρινές διακοπές)


Η συγκλονιστική, πραγματική ιστορία μιας τολμηρής μητέρας που επέλεξε να αφουγκραστεί τα ιδιαίτερα χαρίσματα του ιδιοφυούς γιου της. Ο μικρός Τζέικομπ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με σοβαρή μορφή αυτισμού, έκρυβε μέσα του έναν …Αϊνστάιν!
«Ο Τζέικομπ έχει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν. Διαθέτει φωτογραφική μνήμη. Έμαθε να λύνει μαθηματικές εξισώσεις μέσα σε δυο εβδομάδες, μόνος του. Σε ηλικία εννέα χρόνων άρχισε να αναπτύσσει μια πρωτότυπη θεωρία στον τομέα της αστροφυσικής, η οποία λειτουργεί ως προέκταση της Θεωρίας της Σχετικότητας και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα του εξασφαλίσει πολύ σύντομα μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νομπέλ.

7 θεραπευτικές «ικανότητες» του γέλιου!


Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και έχουν δίκιο. Είναι ένα από τα πιο απελευθερωτικά συναισθήματα, με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία.
Εκτός από το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχοσύνθεση και την ευφορία του κάθε ανθρώπου, το γέλιο είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το στρες, να βελτιώσει την καρδιακή υγεία, να προσφέρει μακροζωία.

Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς». Γελάτε λοιπόν γιατί είναι θεραπευτικό και για του λόγου το αληθές, το γέλιο...

Αυτές είναι οι 16 τροφές που μεταμορφώνουν τον εγκέφαλό μας σε μηχανή παραγωγικότητας


Αυτές είναι οι 16 τροφές που θα μεταμορφώσουν τον εγκέφαλό σας σε μηχανή παραγωγικότητας  
Τα συστατικά των τροφίμων διεισδύουν στο αίμα και φτάνουν στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αναπόφευκτα τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, εστιάζουμε και εργαζόμαστε. Ο εγκέφαλος είναι κυριολεκτικά ό,τι τρώμε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι απολύτως εφικτό να αυξήσει κανείς την «ισχύ» του εγκεφάλου του, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Καρπούζι: Το φρούτο - «σύμβολο» του καλοκαιριού -Οι μυστικές διατροφικές του ιδιότητες.


Καρπούζι: Το φρούτο - «σύμβολο» του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη και όλοι αναζητούν ένα τρόπο να δροσιστούν. Μια φέτα καρπουζιού φαντάζει η ιδανική λύση για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει. Είναι όμως μόνο αυτές οι ιδιότητες του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων;
Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι το καρπούζι δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στον άνθρωπο, από νερό και ζάχαρη. Πραγματικά, το ενενήντα τοις εκατό του καλοκαιρινού φρούτου αποτελείται από νερό, ενώ το πέντε τοις εκατό του από ζάχαρη.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ονοματολογία: Δείτε τι σημαίνει το κάθε όνομα.


«Δεν έχεις τυχαία τ’ όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία. Και πραγματικά, ένας άνθρωπος χρωματίζει ένα όνομα και, μερικές φορές, ένα όνομα παίρνει στο… λαιμό του έναν άνθρωπο.

Ένα όνομα δεν είναι μόνο ένας όμορφος ή άσχημος ηχητικά συνδυασμός γραμμάτων. Συχνά έχει μια σημασία και, σχεδόν πάντα, μια ιστορία. Συνήθως εκφράζει μια εποχή. Κι επηρεάζει τον χαρακτήρα μας ακόμα και τη ζωή μας… Θα μάθετε την προέλευση και την ιστορία τους. Θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν ξέρατε. Και θα εκπλαγείτε!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Το μέλι αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις!


photo
Αν χρησιμοποιείς συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, οι ειδικοί  προτείνουν κάτι διαφορετικό απ' όσα ήξερες μέχρι σήμερα: το μέλι. Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Πειραματικής Βιολογίας, το μέλι βοηθάει τους αθλητές να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Memphis, αναφέρουν πως οι υδατάνθρακες αποτελούν βασικό συστατικό για την μυϊκή ενδυνάμωση κατά την άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, οι υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τη γλυκόζη, αυξάνουν τη σωματική αντοχή. Επειδή το μέλι, αποτελεί το ιδανικό κοκτέιλ

Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150!


Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150!Eνώ σε 20 χρόνια θα έχει δει το φως της ζωής κι ο άνθρωπος που θα ζήσει μία Χιλιετία!
Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε Βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.
Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία. Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους:

Διάβασμα και σταυρόλεξα «θωρακίζουν» τη μνήμη!


Διάβασμα και σταυρόλεξα «θωρακίζουν» τη μνήμη
Το διάβασμα και τα σταυρόλεξα από νωρίς στη ζωή μπορεί να συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης μέχρι τα βαθιά γηρατειά – και όσο πιο πολύ ασχολείται κάποιος με αυτά, τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη…
Όπως έδειξε, οι συστηματικές δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο, σχετίζονται με βραδύτερο ρυθμό εκφύλισης των νοητικών λειτουργιών.
Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι που διατηρούν δραστήριο τον εγκέφαλό τους, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η πιο εκκεντρική πρόταση ατομικής μετακίνησης


    Το ιπτάμενο ποδήλατο απογειώθηκε στην Πράγα!
     [ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ]

      
Με τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται, οι κατασκευαστές αναζητούν εναλλακτικές και πιο οικονομικές προτάσεις στην αστική μετακίνηση. Κατά καιρούς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πλήθος περίεργων οχημάτων.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι - Τα πέντε οφέλη


Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι - Τα πέντε οφέλη [λίστα]
Το ότι η καθημερινή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστό. Ωστόσο, η πρωινή κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι κρύβει πέντε επιπλέον οφέλη.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση νερού το πρωί με άδειο στομάχι έχει τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:

Ακάλυπτος – το τρέιλερ και παρουσίαση της νέας ταινίας

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Λευτέρη Καπώνη «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», που είχε γίνει επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στα 1990. Η ταινία διηγείται στιγμές από την πολυτάραχη ζωή του Αντρέα, περισσότερο γνωστού ως «Ακάλυπτος», που δεν θέλει τόσο να σώσει την Ελλάδα, όσο να την «αξιοποιήσει».

Ο Αντρέας είναι μεγαλομεσίτης, αγαπάει την γυναίκα του, θαυμάζει το «ωραίο φύλο», πιστεύει ότι οι γυναίκες κερδίζονται με το χρήμα, ότι η φοροδιαφυγή είναι προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη και θα έδινε και τη ζωή του για το φίλο του.

Πλανήτες από... σαπουνόφουσκες!

Οταν η φαντασία οργιάζει και το ταλέντο απογειώνεται, με μερικά απλά και συνηθισμένα εργαλεία.
 
Μία φωτογραφική μηχανή, ένα απορρυπαντικό, λίγη γλυκερίνη και ένα καλαμάκι θα ήταν αρκετά, για αυτούς τους φανταστικούς πλανήτες;

Ομως, ο Jason Tozer, βάζοντας το μεράκι του και λίγο από τεχνική εποχής 1980, πειραματίστηκε στις φωτογραφίες του, για να παρουσιάσει «σφαίρες» που μοιάζουν με άγνωστους πλανήτες από... σαπουνόφουσκες!

Το βασικό μυστικό του; Φυσάει με το καλαμάκι, διεγείρει την επιφάνεια της φούσκα κι αν το κάνει με μεγάλη προσοχή, μπορεί να φτιάξει και φεγγάρι.

Διάσημα αυτοκίνητα ταινιών σε αφίσες!

«Αυτοκίνητα και ταινίες», είναι μια σειρά από αφίσες που αποτίουν φόρο τιμής στα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα φιλμ.
Η ιδέας και η υλοποίησή της ανήκει στον Ισπανό γραφίστα και web designer Jesús Prudencio.

Αν και οι περισσότεροι εικονογράφοι επικεντρώνονται στους ήρωες μιας ταινίας, ο Prudencio εστιάζει στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα...

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δέκα αστήρικτοι επιστημονικοί μύθοι


Πάντα υπάρχει χώρος για μερικούς μύθους στις καθημερινές πεποιθήσεις των ανθρώπων. Όταν οι μύθοι αυτοί επεκτείνονται και σε επιστημονικές υποθέσεις, είναι σίγουρα χρήσιμο κάποτε να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Έτσι λοιπόν, θα δούμε στη συνέχεια μια σειρά από ευρέως πιστευτούς αλλά σημαντικά αστήρικτους μύθους που φοράνε την επιστημονική προβιά και περνιόνται για επιστημονικές αλήθειες.

Oι πιο έξυπνοι - εν ζωή - άνθρωποι στον πλανήτη! Αυτοί έχουν το υψηλότερο IQ στον κόσμο!


 

Ο Τέρενς Τάο (φωτ.) είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org.

Η  συγκεκριμένη  ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες.

Ηταν 4 Ιουλίου του 2004 -Η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Ελλάδα -Νοσταλγία για τις ονειρικές στιγμές [βίντεο]



Ηταν 4 Ιουλίου του 2004 -Η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Ελλάδα -Νοσταλγία για τις ονειρικές στιγμές [βίντεο]
Hταν 4 Ιουλίου του 2004, εννιά χρόνια πριν και κάτι απροσδιόριστο – αυτό ακριβώς που είναι η ευτυχία – πλανιόταν πάνω από την Ελλάδα.

Για τους Ελληνες η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ήταν πολύ περισσότερο από μια κούπα. Και φαντάζει πια ως μια μακρινή ονειρική εποχή.
Η νοσταλγία εκείνης της χρονιάς, εκείνων των στιγμών στην Πορτογαλία είναι πολύ δυνατή.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Δεσκάτη


Από την ΔΕΗ ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 07/07/2013 και από ώρα 07:45 έως 13:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος:

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ      καθώς και

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΔΙΑΣΕΛΑΚΙ 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα. Για αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

κόμικ Geometrico: Οι περιπέτειες του Ζαχαρία Τουλούμπα


Picture Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το e-book κόμικ Geometrico του Jean-Pierre Petit σε μετάφραση της Λένας Βλασταράς. Έχετε τη δυνατότητα να το ''ξεφυλλίσετε'' και αν σας αρέσει να το κατεβάσετε σε μορφή PDF πατώντας εδώ.
Ο Jean-Pierre Petit ήταν  διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, αστροφυσικός και ιδρυτής ενός νέου είδους: της Επιστημονικής Εικονογράφήσης (Κομικς). Το 2005 αποφάσισε να δημοσιοποιήσει είκοσι από τα έργα του, μοιράζοντας τα δωρεάν στο Διαδίκτυο. Ίδρυσε επίσης το σωματείο Γνώσεις χωρίς Σύνορα (Savoir sans Frontières) που είχε ως στόχο να μοιράζει δωρεάν τις γνώσεις σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και των επιστημονικών και τεχνικών γνώσεων.

Πως θεραπεύεται η Γη μετά από έναν ισχυρό σεισμό; (Παρόμοια διαδικασία με την επούλωση των τραυμάτων)


Πως θεραπεύεται η Γη μετά από έναν ισχυρό σεισμό; Παρόμοια διαδικασία με την επούλωση των τραυμάτων 
Κινέζοι και Αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν για πρώτη φορά τη Γη να θεραπεύεται και να αποκαθίσταται μετά από ισχυρό σεισμό και όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό Science η διαδικασία είναι παρόμοια με την επούλωση των τραυμάτων στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά τη διάρκεια σεισμού το έδαφος σχίζεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα βαθύ ρήγμα και ακανόνιστες ρωγμές στην επιφάνεια του.

Η διάλυση ενός μύθου – Μπουρμπουλήθρες το τέρας του Λοχ Νες, λεει Ιταλός γεωλόγος


Η διάλυση ενός μύθου – Μπουρμπουλήθρες το τέρας του Λοχ Νες, λεει Ιταλός γεωλόγος 
Η περίφημη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες, σύμφωνα, με τον Ιταλό γεωλόγο Λουίτζι Πικάρντι δεν υπήρξε ποτέ. Και όσοι λένε ότι είδαν με τα μάτια τους κάτι να υπάρχει μέσα στη λίμνη; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Η Google ψάχνει εθελοντές για την χαρτογράφηση απομακρυσμένων περιοχών [βίντεο]


Η Google ψάχνει εθελοντές για την χαρτογράφηση απομακρυσμένων περιοχών
Την ευκαιρία να αφήσετε το δικό σας στίγμα στον χάρτη δίνει η Google, αφού αναζητά εθελοντές να χαρτογραφήσουν περιοχές για λογαριασμό του Street View.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, στα πλαίσια διεύρυνσης των χαρτών της αναζητά εθελοντές με αγάπη για τη φύση, την περιπέτεια και την πεζοπορία προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χαρτογράφησης απομακρυσμένων περιοχών.

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις αναστατώνουν την περιοχή της Δεσκάτης, των Γρεβενών και της Κοζάνης.


Oι δονήσεις σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι:
03-07-2013, 16:28, 5.0 R, 21 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κοζάνης
03-07-2013, 16:12, 3.3 R, 20 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κοζάνης
03-07-2013, 16:09, 4.2 R, 21 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κοζάνης
03-07-2013, 15:22, 2.7 R, 22 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κοζάνης
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν, νέες και σημαντικές ζημιές στην Αιανή από το δυνατό σεισμό που σημειώθηκε στις 4.28 το απόγευμα!
Με νέα πρόβλεψη επανέρχονται πολλά από τα γεωδυναμικά Ινστιτούτα μετά την πρώτη πρόβλεψη. Ο νέος σεισμό που σημειώθηκε στις 16:28  είχε τελικά μέγεθος 5.0 ΡΙΧΤΕΡ.
Διαβάστε το επίκαιρο άρθρο του Δημοσιογραφούλη που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες:

Σεισμοί: Τι είναι, τι πρέπει να γνωρίζω γι΄ αυτούς, πώς να τους αντιμετωπίσω;

Προσέγγιση βάσεων 2013 για ΑΕΙ - ΤΕΙ


Εγκυρες εκτιμήσεις για τα βαθμολογικά επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος». Η πτώση είναι γενικευμένη και αφορά τις περισσότερες από τις σχολές υψηλής ζήτησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Οικονομικές. Ανοδος υπάρχει μόνο εκεί που μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων. 
1ο Επιστημονικό Πεδίο
Χαμηλώνει ο πήχης για Νομικές, Φιλολογικές και Ψυχολογίας σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευκολότερη η πρόσβαση για όσους στοχεύουν σε Φυσικο-μαθηματικές σχολές
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Κάτω από 19.000 οι βάσεις σε όλες τις Ιατρικές. Πτώση και για Φαρμακευτικές - Οδοντιατρικές 
4ο Επιστημονικό Πεδίο
«Βουτιά» σε όλα τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα Πολυ-τεχνικά τμήματα. Πιθανή άνοδος σε χαμηλόβαθμα ΤΕΙ
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Θεαματική θα είναι η πτώση στα Οικονομικά τμήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ερευνητικό βίντεο-τεστ μπορεί να αποκαλύψει την υψηλή ή χαμηλή ευφυΐα σας [βίντεο] (Δείτε το βίντεο και κάνετε κι εσείς το τεστ)

 

Ερευνητικό βίντεο-τεστ μπορεί να αποκαλύψει την υψηλή ή χαμηλή ευφυΐα σας [βίντεο]

Τα άτομα που συνήθως επιτυγχάνουν στη ζωή έχουν ένα απίστευτο τρόπο να επικεντρώνονται στο στόχο τους αποφεύγοντας τους περισπασμούς. Μήπως κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση του IQ με την ικανότητα εστίασης του ανθρώπου;

 

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην δημιουργία ενός νέου, εικονικού κόσμου;

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην δημιουργία ενός νέου εικονικού κόσμου;

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται με αμείωτους ρυθμούς, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στο να δημιουργήσουμε ένα νέο, ψηφιακό κόσμο στον οποίο θα μπορούμε να κάνουμε τις σκέψεις μας «πραγματικότητα».

Η θερμοκρασία των χεριών ανάβει φακούς χάρη στην εφεύρεση 15χρονης σε διαγωνισμό επιστήμης


 
Η 15χρονη Ann Makosinski, μαθήτρια του St. Michaels University School στον Καναδά, ασχολείται με την επιστήμη και είναι μία από τους 15 φιναλίστ του Google Science Fair γιατί κατασκεύασε ένα φακό με LED, που δεν χρειάζεται μπαταρίες, καθώς λειτουργεί με την θερμοκρασία του σώματος.

Γίνεται να χωρέσουν 24 διαφορετικά δωμάτια σε 32 τ.μ.; Το απίστευτο πολυμορφικό διαμέρισμα [βίντεο]


Μα είναι δυνατόν να χωρέσουν 24 δωμάτια σε 32 τετραγωνικά;», εύλογα θα διερωτηθεί ο οποιοσδήποτε. Η απάντηση είναι φυσικά, όταν χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.