Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Καλή Πρωτομαγιά!!! (γράφει η Αγορίτσα Γκουμότσιου)


Πρωτομαγιά ονομάζουμε την πρώτη ημέρα του Μαΐου. Την πρωτομαγιά συνήθως έχει καλή και ηλιόλουστη ημέρα και αυτό είναι η ένδειξη ότι αρχίζει ένα ζεστό καλοκαίρι. Όλοι περιμένουμε αυτή την μέρα με ανυπομονησία γιατί είναι αργία και

Η ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.


 
Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας επισκέφτηκε την Μητρόπολη Ελασσόνας και ειδικότερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη π. Βασίλειο. Αρχικά ο Μητροπολίτης μας

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

«ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ» της παρουσίασης των προγραμμάτων από τους νεανικούς παλμούς


1ο video
Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας καλύπτει τα περισσότερα των ρεπορτάζ και με video, ώστε να υπάρχει η άμεση ενημέρωση του αναγνώστη μας για κάθε συμβάν. Δε θα μπορούσε να λείψει φυσικά στην παρουσίαση των προγραμμάτων του σχολείου μας και η «τηλεοπτική» τους κάλυψη. Παραθέτουμε λοιπόν 19 μικρά  video, για να απολαύσετε την εκδήλωση. Την επιμέλεια των φωτογραφιών και των video είχε ο μαθητής – ρεπόρτερ Σταμάτης Θεοδοσιάδης.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 18 video ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ




Την Πέμπτη 25 Απριλίου στον προαύλιο χώρο των σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δεσκάτης έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου Δεσκάτης. Την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου του ΕΠΑ.Λ. και του Λυκείου. Η εκδήλωση έγινε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε τη δυναμική της μαθητικής κοινότητας της Δεσκάτης.
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ



Το Γυμνάσιο Δεσκάτης για το σχολικό έτος 2012-13 στηρίζει και υλοποιεί μια σειρά προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας και συγκεκριμένα υλοποιούνται:

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης ο κ. Στύλλας στη Δεσκάτη (γράφει ο Νίκος Ντάβαρος)


Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε την πόλη της Δεσκάτης ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ορειβάτες ο κ. Στύλλας.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ (γράφουν: η Μυρτώ Σταϊνού και η Σοφία Ρέντα)



        Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία “άγνωστη” ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

14ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (γράφει η Μαρία Παρασκευοπούλου)



  • Τι είναι το φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου;
Είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και   την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και φέτος παρουσίασε   45 γαλλικές ταινίες σε συνεργασία με γαλλόφωνες πρεσβείες .

Στιγμιότυπα της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα (γράφει ο Κουρούπης Αθανάσιος)





Την Παρασκευή στις 7-3-2013 η Τρίτη τάξη παρακολούθησε την κωμωδία με τίτλο «μια τρελή τρελή σαραντάρα» με πρωταγωνίστρια την Βίκη Σταυροπούλου όλα τα παιδιά χαρήκαν την παράσταση και γέλασαν με την ψυχή τους.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛH! (γράφει η Μαρία Παρασκευοπούλου)



 Στα πλαίσια της τριήμερης εκδρομής μας στην Αθήνα (5-6-7 Απριλίου 2013) οι μαθητές της τρίτης τάξης επισκεφθήκαμε, εκτός των άλλων (θέατρο, Ακρόπολη, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης κλπ ), το Προεδρικό Μέγαρο και την Βουλή των Ελλήνων, δύο κτίρια με μεγάλη αξία για την χώρα μας και φυσικά με ακόμα μεγαλύτερη ιστορία καθώς και τα δυο κατασκευάστηκαν περίπου δύο αιώνες πριν (19ος αι.).
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ

Σχολικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου (γράφουν: οι Λαβός Νίκος & Κοτίτσας Δημήτρης)


 
Την Δευτέρα, 15/4/2013 πραγματοποιήθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου στους οποίους συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια των Γυμνασίων Δεσκάτης και Καρπερού. Οι αγώνες πραγματοποιηθήκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δεσκάτης. Σκοπός των αγώνων ήταν η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών ο οποίος και

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ-ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ 4-0 (γράφουν οι: Μάριος Τσιλινίκος Νίκος Τσιγάρας)



Την Πέμπτη στις 4-4-2013 διεξήχθη στο γήπεδο της Κρανέας Ελασσόνας ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ-ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ στον οποίο νίκησε η ομάδα του ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΥ με σκόρ 4-0.

ΔΕΙΤΕ το video του αγώνα στο κυρίως άρθρο!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δ. Α. Κ. Δεσκάτης το διασυλλογικό πρωτάθλημα πολυάθλων κατηγορίας ΠΠΒ' - ΠΚΒ' (γράφει ο Χρήστος Κουτσίκος)




Στις  6/4/2013 ημέρα  Σάββατο διεξήχθη  στο Δ. Α. Κ.  Δεσκάτης το διασυλλογικό πρωτάθλημα πολυάθλων κατηγορίας ΠΠΒ' - ΠΚΒ' (αθλητές και αθλήτριες της Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου ) .

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ VIDEO ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ

Μπείτε στον κόσμο του Βυζαντίου με ένα «κλικ»


Παράσταση μάχης 
Ένα διαδικτυακό ταξίδι στον άγνωστο κόσμο του Βυζαντίου θα πραγματοποιείται μέσα από την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα 
του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) με τίτλο «Εξερευνώτας τον κόσμο του Βυζαντίου». Η πλατφόρμα παρέχει στοχευμένο  ψηφιακό περιεχομένο για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Βυζαντινού πολιτισμού μέσω διαδραστικών ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΤΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (γράφει η Ηλιάνα Κόγιου)

Ο όρος Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFΟ (Unidentified Flying Objects) αναφέρεται σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο ή μερικές φορές και στο διάστημα και δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε γνωστά ανθρώπινα κατασκευάσματα ή σε αντίστοιχες δημιουργίες της φύσης.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ (Γράφουν οι: Ρέντα Σοφία- Μαρία & Μυρτώ Σταϊνού




     Στα 500 Π.Χ. περίπου χρόνια χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός παλαιότερου ναού ο λαμπρότατος  ναός της Αφαίας στην Αίγινα. Δε γνωρίζουμε ούτε τους αρχιτέκτονες ούτε ποιος επιμελήθηκε τη γλυπτή διακόσμηση ούτε ακόμη πόσα χρόνια χρειάστηκαν για την αποπεράτωσή του.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σπουδαία αρχαία ευρήματα δίπλα στον Αλιάκμονα (πηγή: Μαρία Θερμού - tovima.gr)





Αγώνας δρόμου πριν να πλημμυρίσει ο χώρος λόγω του φράγματος Ιλαρίωνα
Αρχαιότητες που εκτείνονται σε 455 στρέμματα! Οικιστικά κατάλοιπα, τεράστια νεκροταφεία και ταφές από την Νεολιθική εποχή ως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου με πλούσια ευρήματα: αγγεία, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία, οπλισμός. Αρχαιότητες της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Εποχής με χρυσά, αργυρά και χάλκινα ευρήματα. Ολα αυτά στην παραποτάμια θέση...

4 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ 4 ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το κάπνισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑTOMA ME ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (γράφουν οι: Οδυσσέας Χρυσάκης και Νίκος Τέλλιος )


  
              
Οι εποχές που οι κοινωνίες απέρριπταν τα άτομα με αναπηρίες και υιοθετούσαν τις πιο απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντί τους έχουν βέβαια παρέλθει.  Τώρα πλέον έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτό από όλους  ότι τα άτομα αυτά έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η θεμελιώδης αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται κάθε χώρα.  Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

12η Απριλίου: Διεθνής Ημέρα Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα



 
Πατήστε πάνω στην εικόνα ή τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το video.
Ένα μήνυμα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προς όλη την Ανθρωπότητα

Πριν δυο  χρόνια, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τιμώντας την 50η επέτειο της πτήσης ανθρώπου στο διάστημα, με την απόφασή του A/RES/65/271 της 7 Απριλίου 2011, όρισε την 12η Απριλίου ως Διεθνή Ημέρα της Πτήσης Ανθρώπου στο Διάστημα.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστιανών. Το Πάσχα (γράφει η Μυρτώ Σταϊνού)




Πώς γιορτάζουν την Κυριακή του Πάσχα διάφορες χώρες του πλανήτη μας .
Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερο σεβασμό.  Σε λίγες μέρες έρχεται … Ας μάθουμε λοιπόν πως γιορτάζουν το Πάσχα σε άλλες χώρες αλλά και στη δική μας.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΕΦΗΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΑΠΟΕΛ-ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ 3-5. (γράφουν οι : Σπύρος Ξυγιτζής- Νίκος Τσιγάρας- Δημήτρης Πολίτης)



(Βίντεο με φάσεις του αγώνα και φωτογραφίες στο κυρίως άρθρο)
Την Κυριακή της 31-3-2013 διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΠΟΕΛ-ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ στο δημοτικό στάδιο Ελασσόνας στον οποίο νίκησε ο ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ με σκορ 3-5.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ - ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ (γράφουν: Λαβού Έλενα - Μαντζιάλη Σταυρούλα - Ρέντα Σοφία-Μαρία)



Οι  ελεύθερες Καρυάτιδες συμπονούν την αιχμάλωτη αδελφή τους  και συγχρόνως  την  ενθαρρύνουν ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα είναι πάλι όλες μαζί, όπως ζούσαν στο ένδοξο παρελθόν !!!
 
Καλή μας αδερφή ,

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εκτίμηση της αξίας από ειδικούς .......





«Ήρθα δάσκαλε, γιατί νιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πώς μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

H Σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου 2013 - Γυμνάσιο Δεσκάτης (4 video)



Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου 2013 

Γυμνάσιο Δεσκάτης (Μέρος 1ο)

Η συντακτική ομάδα της e-εφημερίδας μας 
αναρτά σήμερα , με μεγάλη χαρά, 4 video με τη
 σχολική γιορτή μας για την 25η Μαρτίου.
 Ευχαριστούμε θερμά τους συμμαθητές μας 
που συμμετείχαν στη γιορτή και όσους εργάστηκαν 
για την λήψη και την επεξεργασία των video.

Η συντακτική ομάδα. 

Τα υπόλοιπα 3 video στο κυρίως άρθρο

18 συγγραφείς & εικονογράφοι ανοίγουν την παιδική βιβλιοθήκη τους



Στις 2 Απριλίου 1805 γεννήθηκε ο σπουδαίος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στις 2 Απριλίου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αυτή την αφορμή ζητήσαμε από μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους βιβλίων για παιδιά και εφήβους να θυμηθούν ποια από τα βιβλία τα οποία διάβαζαν ως παιδιά εξακολουθούν να έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία για αυτούς.

«Υγιεινή διατροφή στην παιδική και Εφηβική Ηλικία» - Αγωγή Υγείας



Την Παρασκευή 29-3-2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου ομιλία με θέμα «Υγιεινή διατροφή στην παιδική και Εφηβική Ηλικία». Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διατροφολόγος κ. Καψάλης Ιωάννης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και άκουσαν με προσοχή για την αξία της υγιεινής διατροφής, του Πρωινού γεύματος, της Μεσογειακής διατροφής καθώς και τις ωφέλειες της άσκησης.

«ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ» - Αγωγή Υγείας



Την Τετάρτη  6/3/2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου  παρουσίαση-ομιλία, με θέμα: «πρώτες βοήθειες». Oμιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Γιώτσα Χριστίνα, νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων



Καθιερώθηκε η 4η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων , ενώ διαδίδεται και προβάλλεται παντού στο διαδίκτυο. Οι επετειακές “Ημέρες” που καθιερώνονται παγκοσμίως είναι πάντα μία υπόμνηση για κάτι που πρέπει να μας απασχολεί

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

O ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ( γράφει ο Οδυσσέας Χρυσάκης )




Μετά από απουσία 4 ετών, οι καλύτερες στιγμές του Ελληνικού Σινεμά επιστρέφουν στο Παρίσι, πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Ακολουθώντας την παράδοση που δημιούργησε την τελευταία δεκαετία, το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου σηκώνει ξανά την αυλαία του από τις 20 εώς τις 25 Μαρτίου , με μοναδική φιλοδοξία να παρουσιάσει στο παρισινό κοινό, τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού Σινεμά της διετίας που πέρασε.